Prajituri de cofetarie

Prajituri de cofetarie
Prajituri de cofetarie

Prajiturile de cofetarie sint prajituri comercializate la bucata si majoritatea sint pe blaturi sau foi de piscot, alb sau colorat cu cacao sau zahar caracelizat. Blaturile sint , deobicei insiropate , iar bucatile de prajitura sint glazurate si ornate individual.

Prajituri pe foi din foietaj frantuzesc: cremes, bezea, etc.

Prajituri pe blat si foi de piscot: Amandina, Rigo Ianci, Diplomat, Savarina, Ochelari, Dobos,etc

Valoarea alimentara a acestor prajituri este determinata de proteinele complete(furnizate de oua) asociate cu proteinele vegetale din faina, lipidele usor asimilabile din creme si de glucidele simple furnizate de toate trei componentele(blat, crema, sirop).

Prajituri de casa

Prajituri de casa
Prajituri de casa

Daca la partea de patiserie ne putem mandri cu calitatea, prospetimea si diversitatea de sortimente, la capitolul cofetarie ne mandrim cu produse "tip casa", adica fara coloranti, conservanti si foi sau blaturi prefabricate, sau creme "tip prafuri".

Patiseria Franceza Diana va propune o masa superba cu prajiturele romanesti de casa ,atita timp cit se pot portiona si se pot servi cu mina , in asa fel incit sa nu se umple invitatii de crema si siropuri .

Prajituri de casa
Prajituri de casa

Prajiturile tip casa se clasifica in:
-prajituri cu blat piscot alb sau colorat cu cacao sau zahar ars
- prajituri cu foi piscot sau cu miere, nuca, cacao, amoniac, bicarbonat, etc
- prajituri cu blat si foi

Prajiturile tip casa nu se insiropeaza si dupa finisare se portioneaza in bucati mici.

Cremele sint pe baza de grasimi vegetale in amestec cu faina sau amidon, supuse procesului de fierbere, dind astfel posibilitatea ca aceste creme sa fie asimilate usor si complet.
Cremele contin diferite adaosuri, cum ar fi: siropuri concentrate, fondant, arome si materile auxiliare: nuci, cacao, alune, cafea, fructe proaspete, fructe confiate, care completeaza calitatile gustative si valoarea nutritiva.

La patiseria franceza Diana , prajiturile de casa se comercializeaza sub forma de fisii de aproximativ 40 cm sau la cerere feliate in bucati de 20 - 30 - 50 sau 100 grame.
Prajiturile tip casa se comercializeaza si ambalate in caserole cu 12 sau 8 bucati cu 2 - 6 sortimente , la alegerea clientului.

Prajiturile de casa in caserole se recomanda ca si atentie oferita musafirilor la diferite evenimente(nunta, botez, parastas ).
Patiseria franceza Diana va ofera pentru diferite mese festive , pentru acasa sau birou, platouri cu prajituri asortate alaturi de platouri cu aperitive.

Transportul , la cerere, pe raza municipiului Oradea se face gratuit cu masina autorizata, insotita de certificate de calitate.
Comenzile se pot face zilnic la cele doua magazine, cu cel putin trei zile inainte la platouri si o saptamina la caserole.



+ Font | - Font



Convertor valutar