Blaturile si foile de piscot

Blaturile si foile de piscot

Aluat din foietaj

Aluat foietaj frantuzesc
Aluat foietaj frantuzesc

Aluat foietaj frantuzesc este aluatul in compozitia caruia sint cuprinse un numar redus de componente - faina si grasime; este nedospit si se obtine printr-o tehnologie speciala in urma careia se obtine un produs care, dupa coacere, se desprinde in foite suprapuse .

Amidonul din faina combinat cu lipidele din grasimi confera produsului o fragezime caracteristica si o valoare energetica mai mare,dar o valoare nutritiva scazuta. Pentru a asigura valoarea nutritiva necesara se fac foietajele cu diferite umpluturi : fructe , branza , carne, ciuperci.

Foietaj frantuzesc

Produsele din aluat foietaj frantuzesc fabricate la Patiseria Franceza Diana, in fuctie de umpluturile folosite se clasifica in :
-produse sarate din foietaj : saleuri , Snackuri , pateuri cu branza, buseuri cu carne, ciuperci
- produse dulci din foietaj : haios, tascute cu gem, vanilie, ciocolata, nuca, mac, cornulete cu rahat

Aluatul fraged

Aluatul fraged
Aluatul fraged

Aluatul fraged este un amestec compact, dens de alimente care dupa coacere devine fraged si sfarimicios. Aluatul fraged are o valoara nutritiva crescuta datorita continutului de faina si zahar si a proteinelor complexe din oua si lapte. Gustul placut si aroma, contribuie la cresterea cantitatii de suc gastic necesar in procesul de digestie, de aceea se recomanda ca aperitiv.

Produse din aluat fraged fabricate la Patiseria Franceza Diana :

- saratele cu susan
- saratele cu chimen
- bicolore
- cornulete cu gem
- ineluse cu nuca
- cosulete fragede
- Isler

Aluatul oparit

Aluatul oparit
Aluatul oparit

Aluatul oparit este un aluat nedospit, optinut prin procesul de oparire a fainii, intr-un amestec de lichid, grasime, sare in care se incorporeaza in final, oua.

Prin coacere se obtin preparate crescute mult in volum, cu o porozitate mare. Aluatul oparit astfel obtinut are o valoare calorica de 514cal / 100g iar continutul glucidic se rezuma la amidonul din faina, care nu imprima gust dulce produsului; de aceea aceste produse se folosesc ca semipreparate, care prin asociere cu creme, frisca si fructe completeaza valoarea nutritiva si gustativa a produsului finit.

Produse din aluat oparit
fabricate la Patiseria Franceza Diana :
- Coji Ecler
- Chou a la creme

Aluatul dospit

Aluatul dospit

Aluatul dospit este aluatul format din faina, lichide si alte ingrediente, dar in principal drojdie care prin proces de fermentare(dospire) creeaza o porozitate accentuata, un volum crescut si un gust caracteristic. Porozitatea reprezinta un mijloc de usurare a digestibilitatii, intr-ucit mareste suprafata de actiune a salivei si a sucului gastric.

Produse din aluat dospit fabricate la Patiseria Franceza Diana:
- Croissant cu rahat
- Croissant cu Ciocolata
- Pogaci cu jumari



+ Font | - Font



Convertor valutar