1 2 3 4 5 6

La multi ani de Sf. Ioan - Patiseria Franceza Diana

La multi ani de Sf. Ioan - Patiseria Franceza Diana

Sfantul Ioan este numit si "Inaintemergatorul", fiind cel care a anuntat venirea lui Hristos. Acesta este cunoscut de credinciosi pentru viata sa austera, pentru smerenie, pentru atitudinea transanta la adresa celor care pacatuiau, dar si pentru minunile savarsite.

Un sincer La multi ani!din partea Patiseriei Franceze Diana

Revelion 2015 - Patiseria Franceza Diana

Revelion 2015 - Patiseria Franceza Diana

Patiseria Franceza Diana va ureaza un an plin de impliniri si multa sanatate !

CRACIUN FERICIT! - din partea Patiseriei Franceze Diana

CRACIUN FERICIT! - din partea Patiseriei Franceze Diana

Personalul Patiseriei Franceze Diana va multumeste pentru aprecierile facute in cursul anului si va doreste un Craciun cu multe bucurii petrecute alaturi de cei dragi!

Prajituri cu crema din unt - Patisera Franceza Diana

Prajituri cu crema din unt - Patisera Franceza Diana
Prajituri cu crema din unt - Patisera Franceza Diana

Incepand din 1 decembrie 2014, la Patisera Franceza Diana, puteti gasi noile sortimenre de prajitura cu crema fiarta si UNT.
Atat sortimentele noi: prajitura Delicia, Cappuccino, Venetia, Lamaita, Caramel, cat si celelalte, deja indragite de dumneavoastra: prajitura Kandia, Snikers, Furtuna in desert, Nicoleta, Ludovic, Mac, Amandina, etc; sint facute cu crema de unt.

Untul folosit este de calitate superioara de 82%, ceea ce confera cremelor o finete si calitati gustative superioare.

Daca doriti sa aveti o alimentatie sanatoase, consumati prajituri de la Patisera Franceza Diana.

Prajituri cu crema din unt - Patisera Franceza Diana

Prajituri cu crema din unt - Patisera Franceza Diana
Prajituri cu crema din unt - Patisera Franceza Diana

Incepand din 1 decembrie 2014, la Patisera Franceza Diana, puteti gasi noile sortimenre de prajitura cu crema fiarta si UNT.
Atat sortimentele noi: prajitura Delicia, Cappuccino, Venetia, Lamaita, Caramel, cat si celelalte, deja indragite de dumneavoastra: prajitura Kandia, Snikers, Furtuna in desert, Nicoleta, Ludovic, Mac, Amandina, etc; sint facute cu crema de unt.

Untul folosit este de calitate superioara de 82%, ceea ce confera cremelor o finete si calitati gustative superioare.

Daca doriti sa consumati alimente sanatoase, consumati prajituri de la Patisera Franceza Diana.

Mos Nicolae - Patiseria Franceza Diana Oradea

Mos Nicolae - Patiseria Franceza Diana Oradea
Mos Nicolae - Patiseria Franceza Diana Oradea


V-ati curatat ghetutele? Vine Mos Nicolae!

Surpriza lunii decembrie 2014 - Patiseria Franceza Diana

Surpriza lunii decembrie 2014 - Patiseria Franceza Diana

Din luna decembrie, Patiseria Franceza Diana va asteapta sa degustati noile produse de cofetarie pe baza de crema de unt.

In perioada 1-15 decembrie noile sortimente pe baza de crema de unt le puteti cumpara la preturi promotionale.

Va asteptam cu drag!

Blat si foi de piscot clasic sau un pandispan industrial ?

Un blat si foi de piscot clasic sau un pandispan industrial ?

Ce preferati:
Un blat si foi de piscot clasic sau un pandispan industrial ?

Blaturi, foi clasice: atat blatul de tort cat si foile de piscot simple au in compozitie oua, zahar, faina ca elemente de baza, iar cele colorate mai contin cacao, zahar ars, nuca, ulei, unt,esenta de vanilie sau lamaie.

Foile – tip pandispan(industriale), contin: faina de grau, apa, glucoza, emulsificatori (E 471, E 477), zahar, conservant(E202), regulator de aciditate(E330), grasime vegetala de afinare -E450,E500, sare, umidifiant-E420, praf de ou, aroma de vanilie si cacao.

Pentru o mai buna intelegere:
- E 471 - mono si digliceride
- E 477 - sunt esterii acizilor grasi cu propilen glicol
- E 202 - sorbat de potasiu
- E 330 - acid citric
- E 450 - polifosfat de potasiu si de sodiu
- E 500 - carbonat de sodiu
- E 420 - sorbitol

La Patiseria Franceza Diana puteti gasi prajituri si torturi numai din foi si blaturi clasice.

Martipanul si Pasta de zahar (Icing)

Martipanul si Pasta de zahar (Icing)
Martipanul si Pasta de zahar (Icing)

Atentie la MARTIPAN !!!

Din punct de vedere tehnologic, martipanul este un amestec de pasta de migdale cu zahar. Cu cat mai multe migdale, cu atat este mai valoros martipanul.
Din punct de vedere legal,in Germania, martipanul poate avea un continut de minim 35% pasta de migdale, restul fiind zahar, desigur. Bineinteles, cu cat martipanul va avea mai mult zahar, cu atat el va fi mai ieftin, dar si mai dulce totodata. Dimpotriva, un martipan cu doar 30% zahar şi restul de 70% pasta de migdale va fi cel mai bun calitativ, dar si cel mai scump.

Conform DEX, martipanul este un produs zaharos obtinut dintr-un amestec de zahar si miez de migdale.

Ei bine, in Romania, aproape toate cofetariile folosesc icing( pasta de zahar) in loc de martipan.Pana aici nicio problema, mai ales ca din punct de vedere tehnologic este foarte usor de invelit torturile cu icing si este putin mai complicat de invelit un tort cu (adevaratul) martipan. Problema legala apare cand cofetariile denumesc produsul Tort cu Martipan, desi au folosit (cu sau fara buna stiinta) pasta de zahar pe post de martipan. Denumirea corecta a produsului ar fi de fapt Tort cu Icing sau pasta de zahar.
Prin urmare, icingul (care-i un produs obtinut doar din zahar, si sirop de glucoza si apa) nu este martipan, caci ii lipseste pasta de migdale.
Sa nu va lasati pacaliti de esenta de migdale, in cazul in care cineva face efortul de a folosi asa ceva, in scopul de a va deruta , gustul de prea dulce nu dispare. Martipanul adevarat are culoarea putin galbuie la fel ca si migdalele , niciodată nu va fi alb in totalitate Gustul este usor amarui, la fel ca migdalele. Deci nu putem considera pasta de zahar drept martipan.

Concluzie: laboratoarele de cofetarie pot inveli in continuare torturile cu icing, dar trebuie (asa spune legea) să denumeasca produsul final Tort cu Icing sau Tort cu pasta de zahăr. In cazul in care se doreste sa apara denumirea martipan in numele alimentului, atunci trebuie sa se foloseasca martipan adevarat pentru acoperirea torturilor. Doar asa veti putea denumi produsul Tort cu Martipan.
(Bibliografie: Revista Brutarul - Dl Cristian Popa)

Tort cu decor VINTAGE - Patiseria Franceza Diana

Tort cu decor VINTAGE - Patiseria Franceza Diana
Tort cu decor VINTAGE - Patiseria Franceza Diana

De azi inainte la Patiseria Franceza Diana puteti comanda un sortiment nou de tort cu decor VINTAGE.
Participand la un curs de perfectionare cu un maestrul cofetar din Ungaria, dl Birtalan Janos, va oferim torturi deosebite decorate cu pasta de zahar stil vintage.

1 2 3 4 5 6


+ Font | - Font



Convertor valutar