Fabricare produse foietaj

Fabricare produse foietaj

Aluat foietaj frantuzesc este aluatul in compozitia caruia sint cuprinse un numar redus de componente – faina si grasime ; este nedospit si se obtine printr-o tehnologie speciala in urma careia se obtine un produs care , dupa coacere , se desprinde in foite suprapuse . Amidonul din faina combinat cu lipidele din grasimi confera produsului o fragezime caracteristica si o valoare energetica mai mare ,dar o valoare nutritiva scazuta . Pentru a asigura valoarea nutritiva necesara se fac foietajele cu diferite umpluturi : fructe , branza , carne , ciuperci , etc .

Produsele din aluat foietaj frantuzesc fabricate la Patiseria Franceza Diana, in fuctie de umpluturile folosite se clasifica in:
-produse sarate din foietaj: saleuri , Snackuri , pateuri cu branza , buseuri cu carne , ciuperci
-prouse dulci din foietaj: haios , tascute cu gem , vanilie , ciocolata , nuca , mac , cornulete cu rahat.